Susţine adoptarea CONSTITUŢIEI CETĂŢENILOR

Comunicat de Presă MCC – 21 Septembrie 2019


CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR a fost elaborată astfel încât să reprezinte un model de stat organic care permite optimizarea eforturilor cu maximizarea rezultatelor. De aceea modelul s-a structurat pe o modelare matematică a sustenabilității ce permite proiectarea de programe și de soluții de ieșire din criză pe un cadru instituțional eficient și uman. Proiectul a fost publicat în Monitorul Oficial timp de 4 ani în numerele 294/23.05.2013, 100/2014, 162/09.03.2015, 523/2016

Principalele principii luate în considerare în modelarea sistemului constituțional au fost:

  • principiul conservării și promovării valorilor naționale;
  • principiul conservării și eficientizării statului;
  • principiul conservării echilibrelor funcționale prin managementului crizelor;
  • principiul promovării unei economii sustenabile și al asigurării calității;
  • principiul egalității șanselor și al respectării drepturilor fundamentale;
  • principiul selecțiilor pozitive în administrarea țării pe criteriile competenței, responsabilității, calității în muncă și al implicării sociale;
  • principiul competiției pozitive în managementul național;
  • principiul economisirii și optimizării resurselor prin respectul valoric și eliminarea redundanțelor și a risipei;
  • principiul respectului față de: natură, cultură, proprietate, produsul unei munci bine făcute;
  • principiul optimizării efortului și al inovării sustenabile;
  • principiul suveranității și independenței;
  • principiul cooperării cu terțe state pe programe de interes comun.

Vectorii constituționali ce consolidează ansamblul structural sunt:

  • sector financiar -> administrarea eficientă în timp real;
  • sector judecătoresc-> împiedicarea crizelor și dezastrelor naturale, economice, sociale;
  • mass media ->promovarea inovării tehnologice și a rezultatelor deosebite;
  • legislativul ->proiectarea sistemului ce asigură protejarea resurselor naturale și regenerabile;
  • managementul crizelor-> promovarea tehnologiilor inovative cu feedback la mediu;
  • executivul -> retehnologizarea și reprofesionalizarea la nivel național;
  • supraveghere bancară ->controlul averilor portofolii de soluții organizatorice și unități specializate public-private;
  • responsabilitatea informațiilor transmise-> sprijinirea prin venture capital a programelor inovative și testarea efectelor colaterale;
  • avansarea de către experți de propuneri de proiecte discutate public -> trecerea la tehnologii neinvazive și sustenabile;
  • parteneriate public private -> rețele profesionale recuperarea mediului cu ajutor tehnologic;
  • structuri de acțiune ale societății civile -> introducerea tehnologiilor sustenabile și retehnologizarea la nivel național;
  • fonduri de buffer, programe de alertă și intervenție -> derulare a programelor de dezvoltare.

Ne exprimăm convingerea că adoptarea proiectului de lege privind revizuirea Constituției României, pe care îl propunem, va îmbunătăți, radical, funcționarea statului român, a întregii societăți românești, va scoate poporul român din sărăcie și umilință și îl va propulsa pe calea libertății, a demnității, a progresului, a civilizației și bunăstării.

Distribuiți acest mesaj și articolele Constituției Cetățenilor, susțineți partidele și candidații care îşi asumă acest Proiect de Ţară! Îl onorăm pe Dl. Constantin Cojocaru ducându-i viziunea și munca mai departe la împlinire.

Vă mulțumim pentru sprijin!


Împărtăşeşte părerea ta liberă şi onestă prin participarea la acest sondaj referitor la susţinerea proiectului CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR! Chiar este SINGURA ŞANSĂ de ieşire din situaţia critică în care a fost adusă România!

E nevoie şi de SPRIJINUL TĂU pentru adoptarea CONSTITUŢIEI CETĂŢENILOR, cu textul publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.523/2016

59 thoughts on “Susţine adoptarea CONSTITUŢIEI CETĂŢENILOR

  1. buzu..

    sa terminam cu „romania de cumetrie”, care impreuna cu gandirea primitiva – golano-marlaneasca- a facut posibila situatia politica ,economica, sociala si culturala de astazi, lasand tradatorii de neam si vanzatorii de tara , sa ne manipuleze , devenind „cetatenii cei mai de jos ” ai europei, care in curand vor dispare ca neam si tara. Am ajuns mai rau ca migrantii ultimilor ani.

    Răspunde
  2. Ionel Stanica

    Constitutia este stufoasa. Eu speram sa existe o propunere de refacere a obstilor satesti cu toate cele specifice – sfatul batranilor, propietatea obstii, confreeriile satului, etc.. Ganditi-va putin la aspectul psihologic: „sa-i alegi pe cei intelepti si buni” si nu reprezentantul unui partid – „eu sunt cel mai destept si frumos!”.
    In aceste obsti s-a plamadit perpetuarea neamului , a limbii si a culturii populare. Aceasta organizare aprope ca nu avea infractiuni.
    De ce se omite aceasta bijuterie si se recurge in continuare forme deloc organice ?
    Mai speram sa fie eliminat votul universal pt alegerea presedintelui, sa apara electorii , parlamentul sa fie alcatuit din cei mai breji electori ai natiunii, adica democratie de jos in sus. Altfel ce-am facut ? Iarasi ne trezim pe ecranele tv cu fel de fel de ciudati, „sponsorizati” de oligarhii fiinanciare din interior sau din afara.

    Răspunde
  3. Zafiu ion doru

    Da e necesar resetarea statului Roman nu se mai poate continua in starea actuala ….. Da pentru inplementarea Constitutiei Cetatenilor.

    Răspunde
  4. Adrian Petre

    Da,sunt de acord cu crearea și adoptarea unei noi constituții care sa apere interesele tuturor românilor și să nu mai permită derapaje așa cum s-au întâmplat din 1990 și până acum.

    Răspunde
    1. Zafiu ion doru

      Da e necesar resetarea statului Roman nu se mai poate continua in starea actuala ….. Da pentru inplementarea Constitutiei Cetatenilor.

      Răspunde
  5. Vasile

    Am studiat-o in intregime, si sunt intru totul de acord sa actionam pentru ca aceasta Constitutie a Cetatenilor – varianta Cojocaru, sa inlocuiasca actua Constitutie, care prin manipulare, minciuna si dezinformare ne-a fost impusa de urmasii bolsevicilor, in frunte cu Ion Iliescu. Doresc succes initiatorilor si tuturor celor care-i sprijina. Sugerez, daca este posibil, chiar infiintarea unui nou partid, al celor care sustin Constitutia Cetatenilor-varianta Cojocaru. Succes. Cu credinta inainte.

    Răspunde
  6. Costel

    Cum se asigura egalitatea romanilor cu ceilalti europeni daca romanii nu au aceeasi putere de cumparare cu ei la munca egala?

    Răspunde
  7. Costel

    NU sprijin aceasta constitutie, din cauza ca cei care au creat-o nu au viziune, sprijinind trupul, dar nesprijinind sufletul natiunii. Daca nu au inteles ca poporul are un suflet, si numai unul, care trebuie „sprijinit” si prin constitutie, nu au inteles nimic, oricat de corecti ar fi in alte afirmatii. Lasa libera dezbinarea sponsorizata din exteriorul tarii si nu da voie statului sa se apere impotriva acestui tip de dezbinare. Drumul spre iad e pavat totdeauna cu intentii bune. Prin aliniatul referitor la cultele religioase (art. 29 al.5), se interzice statului sa-si sustina propria politica de aparare impotriva actiunii statelor la care religia este politica de stat.

    Răspunde
    1. Birsan Petrica

      Sustin Constitutia Cetatenilor,numai ca trebuie s-o impunem cu forta intr-o tara in care deja avem doua categorii de cetateni : Cei cu pensii speciale si ceilalti …Trebuie sa luptam impotriva acestor gunoaie care ne conduc si ne fura si ne mint de 26 de ani.

      Răspunde
      1. IOANA ALINA TOBA

        Doamne ajuta!!! Suntem 10.000 de romani in Argentina!!!
        Va urmares si va sustin !!!!
        Doamne ajuta!!!!!

      1. Petrica

        Poate fi foarte interesanta chiar daca are nevoie de imbunatatiri.Problema este ca fara o manifestate la nivel national NIMIC nu se va schimba..

  8. Mircea Jurcovan

    Sustin si sunt de acord cu aceasta Constitutie a Cetatenilor, este de mare folos pentru noi, dar in special pentru urmasii nostrii.

    Răspunde
  9. andrei

    Da si eu votez pentru legi care sa ne ajute sa traim in normalitatea cel putin!Destul cu legile facute de vorbitori de limba romana.Este timpul sa facem legi traite in duh romanesc!

    Răspunde
  10. IOAN DOBRE

    DA, SUNT DE ACORD SI IN ACELASI TIMP CONSTIENT CA ESTE SINGURA SI ULTIMA OCAZIE PENTRU A FACE UN LUCRU BUN . DOMNULE PRESEDINTE A L ROMANIEI, VA IMPLOR RESPECTATI PROMISIUNEA SI ARATATI CA SUNTETI PRESEDINTELE „ LUCRULUI BINE FACUT ” VA PERMITE ACTUALA CONSTITUTIE IAR ALTA OCAZIE DE A RAMANE ONORABIL IN ISTORIE NU O SA MAI AVETI.

    Răspunde
  11. Ozsvath Alexandru

    sunt de acord dar cred ca trebuie semnata in liste cum este la initierea unui unui referendum
    abia astept sa am posibilitatea
    nici nu va imaginati cati oameni doresc acest lucru

    Răspunde
  12. Nicolae Sufana B anescu

    Sustin aceasta constitutie si vreau sa fac unele comentarii si complectari .Sper ca acestea nu-i va supara pe autori simai sper ca va fi sustinuta de cel putin 70% dintre romani.restul probabil ca sunt fosti mari sau mici nomenclaturisti,securisti ,turnatori de profesie,venetici,agenti KGB,politruci fesennisti,tortionari,venetici oportunisti si alte adunaturi de aceeasi teapa.

    Răspunde
  13. RADU MIHAI

    Sustin fara rezerve initiativa Grupului Pentru Romania. Sunt convins ca forma finala a Constitutiei Cetatenilor va reflecta Romania secolului XXI. Voi participa cu tot ce-mi sta in puterile mele actiunile grupului. Felicitari G.P.R.

    Răspunde
  14. BIRSAN PETRICA

    Trebuie sa ne trezim daca mai vrem sa exitam ca natie.Timp de 20 de ani am auzit un singur slogan: trebuie sa insanatosim economia privatizand fostele intreprideri comuniste prin vanzarea catre investitori „asa zisi strategici” ceea ce s-a dovedit a fi un imens dezastru pentru romani si Romania.Am pierdut cca 5 milioane de locuri de munca si peste 3 milioane de romani au luat drumul exilului iar mai nou de vreo 6-7 ani am aflat ca cele mai bune salarii si pensii sunt la stat.Toti cei care au permis devalizarea tarii dupa ’89. justitia,SRI-ul.politia aflam acum ca au pensii speciale care nu sunt bazate pe contributie. dar nici nu pot fi recompensati pentru servicii deosebite aduse tarii.Aceste institutii au fost partase la tot acest jaf national.au tolerat coruptia si non valorile.

    Răspunde
  15. A.D

    Am citit-o, este cea mai romaneasca constitutie de pana acum.
    Sunt pentru adoptarea ei in forma initiala; cu cat mai repede, cu atat mai bine.

    Răspunde
  16. Vasile Rotaru

    As vrea sa fiu de acord si salut initiativa. Ba mai mult, ati putea sa va inspirati din modelul islandez de emitere a constitutiei. Ma obligati insa sa imi fac cont de facebook, lucru pe care il evit pe cat posibil. Trebuie sa fie si alta metoda de acceptare prin exprimarea votului pe baza adresei de e-mail, asa cum au alte organizatii (ex.: „AVAZ”).
    Astept rezolvarea aceste „omisiuni” de catre constructorul site-ului. Daca nu imi voi face un cont de facebook, dupa care il voi dezactiva.

    NUmai bine!

    Răspunde
    1. Administrator Autor articol

      Exista optiunea de vot anonim. Vedeti textul „SAU Vot anonim” cand dati click pe optiunea dorita. Multumim pentru comentariu.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.