Procedura de revizuire

Articolul 151

Articolul 151 din actuala Constituţie a României anulează, practic, dreptul Preşedintelui României şi al cetăţenilor de a iniţia modificarea Constituţiei, dând acest drept numai Parlamentului.

Alineatul (1) al articolului 151 dispune ca toate propunerile de revizuire a Constituţiei, indiferent de cine le iniţiază, să fie adoptate de Parlament, înainte de a fi supuse aprobării poporului. Este o prevedere total nedemocratică, care permite politicienilor să respingă orice iniţiativă de modificare a Constituţiei care nu le convine lor.

CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR dispune ca, în cazul în care Parlamentul respinge propunerea de revizuire iniţiată de Preşedintele României sau de cetăţeni, Autoritatea Electorală să organizeze referendum, în 30 de zile de la data respingerii propunerii de către Parlament, pentru aprobarea, sau respingerea propunerii de revizuire respinsă de Parlament. În cazul în care poporul aprobă propunerea respinsă de Parlament, acesta, Parlamentul, este dizolvat şi se organizează alegeri parlamentare anticipate. Poporul primeşte, astfel, puterea de care a fost deposedat de “părinţii” actualei Constituţii a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.