Protecţia consumatorilor

Articolul 135.13

Actuala Constituţie a României nu suflă o vorbă despre obligaţia statului de a asigura protecţia consumatorilor în faţa practicilor abuzive ale furnizorilor de bunuri şi servicii. Aşa se face că politicienii, plătiţi şi corupţi de marile corporaţii, au adoptat legi care permit marilor corporaţii să-şi bată joc de consumatori, să vândă consumatorilor alimente expirate, infestate, otrăvite, să impună preţuri de monopol, să practice dobânzi şi comisioane aberante, să impună consumatorilor contracte dolosive, prin care consumatorii sunt obligaţi să plătească bunuri care nu le-au fost livrate, lucrări care nu le-au fost executate, servicii care nu le-au fost prestate, să plătească penalităţi de întârziere de sute de ori mai mari decât valoarea datoriilor.

CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR obligă statul român să adopte legi prin care să protejeze sănătatea, siguranţa şi interesele economice ale consumatorilor şi să asigure exercitarea dreptului consumatorilor la informare, educare şi organizare în vederea apărării intereselor lor.

Conform Constituţiei Cetăţenilor, nimeni nu va mai fi obligat să plătească preţul unui bun care nu i-a fost livrat, sau al unei lucrări care nu i-a fost executată ori al unui serviciu care nu i-a fost prestat. De asemenea, nimeni nu va mai fi obligat să plătească penalităţi de întârziere mai mari decât valoarea datoriei, indexată cu indicele inflaţiei. Contractele care vor încălca aceste dispoziţii constituţionale vor fi lovite de nulitate absolută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.