Protecţia minorilor

Articolul 49

Am propus schimbarea denumirii articolului, din „Protecţia copiilor şi a tinerilor”, în „Protecţia minorilor”, pentru a conferi mai multă claritate şi denumirii şi conţinutului articolului constituţional. Tineri sunt şi persoanele de 30, 35, de ani, deplin angajate în activitatea economică şi socială, care nu au nevoie de protecţie specială din partea statului. Termenul de minor stabileşte obiectiv limita superioară de vârstă a persoanelor care beneficiază de drepturile protejate prin acest articol.

Am păstrat neschimbate toate cele cinci alineate ale articolului, sintagma „copii şi tineri” fiind înlocuită cu aceea de „minori”.

De data aceasta, juriştii Consiliului Legislativ nu ne acuză de suprimarea vreunui drept constituţional, ci ne spun numai că, prin modificarea propusă de noi, se restrânge aria persoanelor care beneficiază de protecţie. Aşa este. Vor beneficia de protecţie numai persoanele care au nevoie de această protecţie, adică minorii.

VOTAŢI Art. 49. "Protecţia minorilor."
Votează

One thought on “Protecţia minorilor

  1. Sara

    Textul din actuala Constitutie prevede la art.49 (2) ca statul acorda alocatii pentru copii , ceea ce face ca in tara noastra spre deosebire de celelalte tari sa beneficieze de alocatii de stat toti copii, indiferent de veniturile realizate de parinti, ceea ce este si imoral dar si in contradictie cu conceptul de protectie sociala. Propun ca textul sa fie modificat din „Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru ingrijirea copilului bolnav………” in textul „Statul acorda alocatii pentru copii conform legii, precum si ajutoare pentru ingrijirea copilului bolnav……..”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.