Rolul şi structura

SECŢIUNEA a 2-a. Guvernul.

Articolul 102.

1. În concepţia Constituţiei Cetăţenilor, Guvernul este cabinetul, aparatul de lucru, al Preşedintelui României.

Membrii Guvernului sunt numiţi şi revocaţi de Preşedinte.

Guvernul, alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri, stabiliţi prin lege, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice, în conformitate cu mandatul încredinţat de Preşedintele României.

Mandatul încredinţat Guvernului de Preşedintele României are la bază Programul Naţional de Dezvoltare a României, pe care candidatul la funcţia de Preşedinte al României l-a prezentat poporului, în campania electorală, program care a fost aprobat de popor, prin alegerea candidatului respectiv în funcţia de Preşedinte al României.

Aici, este o deosebire fundamentală între Constituţia actuală a României şi CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR.

Conform alineatului (1) al articolului 102 din Constituţia actuală, Parlamentul este cel care aprobă programul de guvernare, programul de politică internă şi externă ce trebuie pus în practică de către Guvern. După ce au obţinut votul poporului, de regulă, prin manipularea electoratului, cu ajutorul banilor şi al informaţiei, al televiziunilor, parlamentarii se combină între ei cum vor, formează “majorităţi” parlamentare, care nu mai reflectă voturile electoratului şi aprobă programe de guvernare care nu mai au nici o legătură cu promisiunile făcute în campania electorală.

În contrast, conform Constituţiei Cetăţenilor, poporul este cel care aprobă programul de guvernare, prin aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare a României.

În campania electorală, candidaţii la funcţia de Preşedinte al României, prezintă spre aprobarea poporului nu numai Programul de Dezvoltare a României, ci şi lista membrilor Guvernului, lista celor care vor pune în practică prevederile Programului Naţional de dezvoltare a României, în cei patru ani în care vor îndeplini funcţia de ministru.

Mai mult, în campania electorală, viitorii membri ai Guvernului, care îl vor însoţi pe viitorul Preşedinte, trebuie să prezinte electoratului o declaraţie prin care se angajează să acţioneze pentru realizarea Programului Legislativ şi a Programului Naţional de Dezvoltare a României, asumate de candidatul la funcţia de Preşedinte al României şi de Guvernul din care vor face parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.