Contribuţii financiare

Articolul 56

Am păstrat, integral, cele trei alineate existente în Constituţia actuală, cu următorul cuprins:

„1) Cetăţenii au obligația să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.

(2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure așezarea justă a sarcinilor fiscale.

(3) Orice alte prestații sunt interzise, în afara celor stabilite prin lege, în situații excepționale.”

Am adăugat două noi alineate, cu următorul text:

„(4) Nimeni nu poate fi obligat să plătească impozit pe venit înainte ca venitul să fie realizat.

(5) Legile şi hotărârile prin care se stabilesc noi taxe sau impozite, ca şi cele care modifică, completează sau anulează legi şi hotărâri referitoare la taxe sau impozite se adoptă prin referendum.”

Am introdus aceste noi alineate urmărind, pe de o parte, să punem capăt practicii actuale a statului român care obligă cetăţenii să plătească impozite pe venituri “anticipate”, nerealizate, la care se adaugă penalităţii de întârziere aberante, fapt care împing cetăţenii în procese interminabile cu statul, câştigate, mereu, de către stat, iar pe de altă parte, să punem capăt şi practicilor aceluiaşi stat, prin care cetăţenii sunt obligaţi să plătească zeci şi sute de noi taxe şi impozite, deşi ţara are din ce în ce mai puţini cetăţeni, deşi statul prestează din ce în ce mai puţine servicii către cetăţeni.

Taxele la care sunt supuşi, în prezent, cetăţenii României sunt suprasuficiente pentru a asigura funcţionare în cele mai bune condiţii a autorităţilor statului şi a celor locale. Din nefericire, există o uriaşă evaziune fiscală, determinată de caracterul oligarhic al economiei naţionale, de faptul că marii oligarhi nu îşi plătesc datoriile către statul român, corupt tocmai de aceşti oligarhi.

Punerea în practică a prevederilor Constituţiei Cetăţenilor va reduce, până la eliminare, actuala evaziune fiscală, ceea ce va face posibilă şi reducerea şi eliminarea multora dintre taxele şi impozitele care sugrumă pe majoritatea cetăţenilor ţării.

VOTAŢI Art. 56. "Contribuţii financiare"
Votează

One thought on “Contribuţii financiare

  1. Fechete Sorin

    Modificari fara valoare care pun in mare dubiu intreaga Constitutie si nu fac decat sa intareasca exploatarea tuturor cetatenilor Romaniei daca nu se vor acorda cu esenta ideilor expuse mai jos.
    Nu punem la indoiala faptul ca cetatenii trebuie sa contribuie la cheltuielile publice ale „Statului lor”. Dar nivelul contributiei si modul de stabilire nu trebuie sa ramana la latitudinea Sistemului de opresiune.
    Esenta Libertatii Cetatenilor unei tari consta in posibilitatea de a limita abuzurile Autoritatilor si posibilitatea reala a cetatenilor de a putea stabili contributiile pe care sunt datori ( iar nu obligati ) sa le aduca pentru comunitatea si statul lor adica nivelul impozitelor si taxelor pe care trebuie sa le plateasca. Acestea pot fi stabilite doar prin referendum de catre cetateni ca sa poata deveni obligatorii iar nu impuse de un Parlament sau Guvern care are intotdeauna tendinta de a uzurpa in favoarea Sistemului. nu putem lasa la cheremul oricarei ” Autoritati'” asezarea justa a sarcinilor fiscale pentru ca acestea servesc in special Sistemul avand interese diferite de cele ale cetatenilor. Asa cum fiecare cetatean sau familie trebuie sa limiteze cheltuielile la nivelul bugetului personal sau al familiei.
    Mai exista o problema grava referitoare la modul de distribuire si cheltuire al banilor colectati de la cetateni. Daca acestia sunt distribuiti cu precadere doar spre Sistemul de Opresiune al Statului iar nu catre Servicii pentru Cetatenii de la care provin atunci ramane in continuare problema injustitiei si exploatarii a cetatenilor de catre un grup de profitori ai Sistemului. In societatea moderna acestia sunt reprezentati de politicieni, birocrati din administratie, magistrati ,politie si servicii ( politia politica ) adica de cei care beneficiaza de salarii si pensii speciale . Toti oamenii sunt nascuti liberi si nu trebuie sa devina sclavii sistemului ! Cine consuma trebuie sa-si achite nota de plata iar nu sa impuna altora sa le-o plateasca! Cheltuielile Statului trebuiesc limitate la veniturile proprii iar imprumuturile pentru cheltuieli neproductive trebuiesc interzise cu exceptia cazurilor de forta majora sau doar aprobate prin referendum pe perioade scurte dupa care trebuiesc acoperite imediat din resurse interne! Contractele de imprumut ale statului nu pot fi garantate cu impozitele ce vor trebui achitate de cetateni in viitor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.